Előfizetői tartalom

Ki kapja a prémiumot? - Hát az, aki a galibát okozta

Portfolio
250 millió dollár prémiumot adna vezető menedzsereinek a tavaly az amerikai vállalatok történetének legnagyobb veszteségét elszenvedő AIG biztosítóóriás. A Washington Post szerint meg kell fizetni a vezetőket, hogy ne hagyják el a céget, de csak annyit szabad nekik adni, ami még nem veri ki a biztosítékot a közvéleményben.

A pénzügyi termékekkel foglalkozó terület kapná a prémium túlnyomó részét, 200 millió dollárt, holott a CDS-ek révén pont ez a részleg okozta a legnagyobb galibát tavaly a társaságnál. A kormány négyszer dobott mentőövet a táraságnak, amely tavaly nagyjából 100 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el. Obama elnök a közelmúltban nevezte ki Kenneth Feinberget a vezetői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés