Előfizetői tartalom

Bulgária betesz az oroszoknak

Portfolio
Bulgária felfüggeszti orosz érdekeltségű energia projektjeit - írja a RIA Novosti lapértesülésekre hivatkozva. A július 5-ei választásokat követően Bulgária komoly politikai fordulatok elé néz. Ezt valószínűsíti az a mai hír is, hogy a bolgárok felfüggesztik két nagy - orosz érdekeltségű - energetikai beruházásaikat, amíg az új miniszterelnök, Boiko Borisov nem ismeri meg a már megkötött szerződések részleteit.

A két érintett projekt a Nabucco riválisaként nyilvántartott Déli Áramlat, valamint a Belene atomerőmű. A Belene atomerőmű megépítésére az orosz Atomstroyexport még 2005-ben nyert tendert, amit 2008-ban egy 4 mrd euróról szóló szerződés megkötése követett. 2008 januárjában kötötték meg a kormányközi megállapodást a Déli Áramlatról is, aminek értelmében a bolgár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés