Előfizetői tartalom

Megint az OTP fogta vissza a tőzsdét

Portfolio
Az elmúlt napokban látott esések után ma kisebb felfelé korrekciót láthattunk a részvénypiacokon, mindez azonban nem volt olyan jelentős, hogy változtatna az összképen, az irány továbbra is inkább a lefelé. A nemzeközi hangulat javulásában a várt feletti Alcoa gyorsjelentés mellett a kedvező délutáni amerikai munkaerőpiaci adat játszott leginkább szerepet, melynek hatására a tőzsdék Európa szerte 0.5-1%-os emelkedést produkáltak. Akadt azonban kivétel is, a korábban látványos lefordulást produkáló horvát részvényindex ma 3.2%-ot erősödött, ezzel a legjobban teljesítő régiós benchmark volt. A BUX 0.8%-os plussza nem nevezhető valami izmosnak, a tegnapi 2%-os esés után meg pláne, az index teljesítményét ma is visszafogta az OTP részvények leértékelődése. A hazai részvénypiaci forgalom ma is átlag alatti volt, összesen 16.2 milliárd forintot tett ki.

Mérsékelt emelkedés jellemezte a mai kereskedést Európa szerte a részvénypiacokon, a befektetői hangulat javulásával párhuzamosan a tőzsdék jellemzően 0.5-1%-os erősödést produkáltak. Mindez azonban nem változtat az összképen, a fontosabb indexek továbbra is letörést mutatnak. Hiába volt délután egy vártnál jobb amerikai munkanélküliségi adat, ez önmagában még nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés