Előfizetői tartalom

Erősödik a forint - Mi lesz a gyógyszergyártókkal? (Concorde)

Portfolio
Mind mi, mind a piac továbbra is optimista a gyógyszergyártókkal kapcsolatban, azonban az erősödő forint jelentős kihívást jelent a profitabilitás terén - írja a Concorde elemzője, Vágó Attila. A Richter-re vonatkozó részvényenkénti 33,000, míg az Egis-re vonatkozó 20,000 forintos fair értékét továbbra is fenntartja az elemző.

"A recesszió ellenére egészséges mérleg és emelkedő árfolyam egyaránt optimizmust indokol a magyar gyógyszergyártókkal kapcsolatban, ráadásként e papírok egy defenzív szektor szereplői is, amely tulajdonságukra szükség lehet még idén. Ugyanakkor az utóbbi hetek gyors forinterősödése fényében már el lehet kezdeni aggódni a cégek árbevételének és profitabilitásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés