Előfizetői tartalom

Az ajánlat betevőnek kedvezne a BÉT a határidős piacon

Portfolio
A Budapesti Értéktőzsde 2009. július 1-jétől új tranzakciós díjstruktúrát alkalmaz a Származékos Szekcióban kereskedett egyedi részvény és index alapú határidős termékek esetében. Az új struktúra célja, hogy különbséget tegyen az ajánlatot betevő és az ajánlatot megütő fél díjfizetési kötelezettségének mértéke között. Az új struktúrával a BÉT az ajánlatot betevő, így a likviditást biztosító felet kívánja jutalmazni. Ezt a megoldást már több nyugateurópai tőzsde is alkalmazza a likviditás növelése érdekében.

Ajánlatbetevő félnek minősül, akinek az ajánlata időben megelőzi az ügyletet létrehozó ajánlatot. Ajánlatmegütő félnek minősül, akinek az ajánlata révén egy másik fél által korábban betett ajánlatból ügylet jön létre. A két fél díjainak differenciálására csak a szabad szakaszban kerül sor, mivel a nyitó és záró ajánlattételi részszakaszban a megkülönböztetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés