Előfizetői tartalom

Válság akkor és most, avagy mit tanított az 1930-as recesszió?

Portfolio
1930 júniusában az amerikai gazdaság a stabilizálódás jeleit mutatta és ekkor a Harvard szakértői már a gazdaság fellendülését várták az év második felére. De mint tudjuk, a Nagy Gazdasági Világválság legsúlyosabb időszaka csak ezután következett. A The Boston Consulting Group legfrissebb tanulmányában a 7 évtizeddel korábbi válsággal hasonlítja össze a jelenlegi helyzetet és a vállalatok akkori teljesítményéből következtetve próbál meg útmutatást adni ahhoz, hogy hogyan lehet egy cég sikeres a jelenlegi recesszióban.

Megismétlődhet a Nagy Gazdasági Válság?. A BCG szerint 2010 elején már megkezdődhet a gazdaság felépülése, de ez lassú folyamat lesz. A kereskedelem hanyatlik, a világpiaci versenyelőnyök fontosabbá válnak és megbuknak a nem működőképes üzleti modellek. A jó vállalatok a problémás időket ki tudják használni és megteremtik a növekedéshez szükséges feltételeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés