Előfizetői tartalom

MVM ügy: újabb megdöbbentő részletek

Portfolio
Újabb darabbal bővül az Index által az MVM-nél zajló gyanús pénzmozgásokról írt oknyomozó cikksorozat. Bodoky Tamás legfrissebb írása szerint egy, a brit cégnyilvántartásból letölthető nyilvános cégdokumentum szerint "Mrs Istvan Kocsis" a valódi tulajdonosa annak a brit bejegyzésű, offshore hátterű cégnek, amely nagyjából egymilliárd forintért adott bérbe egy horvátországi szállodát az MVM leányvállalatának, de a szerződésbontás után nem fizette vissza a bérleti díjat. Kocsis István, az MVM akkori, a BKV jelenlegi vezérigazgatója szerint sem neki, sem a feleségének nincs köze a céghez, és jogi lépésekre készül "névazonosság vagy rosszhiszemű névhasználat miatt".

Az MVM-nél belső vizsgálat zajlik, mert több mint tízmilliárd forint került tavaly az állami tulajdonú óriásvállalattól offshore cégekhez. Mint arról az Index többször beszámolt, az egyik offshore hátterű vállalkozás horvátországi szállodát adott bérbe évtizedekre az MVM leányvállalatának, de a szerződésbontás után nem fizette vissza a bérleti díjat, és a szállodát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés