Előfizetői tartalom

Törtetett a Richter-MOL páros

Portfolio
A vártnál kedvezőbb amerikai rendelésállományi adatok hatására komoly lendületet vettek a részvénypiacok, a jókedvet még a negatív meglepetést okozó lakásértékesítései adatok sem tudták elrontani. A régiós tőzsdék nyugat-európai társaikat felülteljesítve emelkedtek, a legnagyobb, 4.4%-os erősödést az osztrák börze produkálta. Az orosz piac is korrigálta valamelyest a korábbi tetemes zuhanást, az RTS 2.8%-kal került feljebb. A BUX is az élmezőnybe tartozott 2.5%-os plusszával, mely elsősorban a Richter és a MOL kiemelkedő teljesítményének volt köszönhető. A hazai részvénypiaci forgalom azonban elmaradt a korábbi hónapok átlagától, összesen 16.9 milliárd forintot tett ki.

A javuló nemzetközi hangulat hatására a részvénypiacok korrigálták valamelyest a hét eleji jelentősebb eséseket, a lejtmenetben élen járó régiós tőzsdék nem meglepő módon ma felülteljesítettek. A sor elején az osztrák tőzsde haladt, az ATX index két legnagyobb súlyú komponense, az Erste és az OMV erőteljes emelkedésének köszönhetően 4.4%-kal került feljebb. Az orosz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés