Előfizetői tartalom

3%-os esés az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Napi mélypontjukon fejezték be a hétfői kereskedést az amerikai részvényindexek. A tengerentúli részvénypiacok teljesítménye (2-3%-os esés) nem váratlan, miután az európai társaik is tetemes eséssel (-3%) zárták a hét első napját. A befektetőket továbbra is a gazdasági kilábalás és annak gyorsasága foglalkoztatja, így ennek fényében a Világbank legfrissebb előrejelzése csalódást okozhatott számukra. Ázsiában is jelentős esés bontakozott ki a ma reggeli kereskedés során, az amerikai határidős indexek viszont bizonytalanságról árulkodnak. A Dow futures kismértékű, 11 pontos mínuszban jár jelenleg, az S&P futures viszont enyhe erősödést mutat.

A Dow 2.4%-os, a Nasdaq 3.4%-os, az S&P 500 pedig 3.1%-os mínuszban fejezte be a hét első kereskedési napját. Tegnap a Világbank legújabb előrejelzése volt a ludas a részvénypiacok esésében. A washingtoni székhelyű intézet ugyanis tovább rontotta a világgazdaság idei növekedésére vonatkozó prognózisát. A fellendüléssel kapcsolatos aggodalmak a nyersanyagpiacokon is érzékeltették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés