Előfizetői tartalom

Most akkor mennyivel drágul az áram? - Tegyük tisztába

Portfolio
Tájékoztatót adott ki a Magyar Energia hivatal az egyetemes áramszolgáltatók 2009. július 1-i áremeléseiről ma délelőtt, melyből kiderült, hogy a Napi Gazdaság mai számában megjelent értesülések nem fedték a valóságot. Az igazság az, hogy minden szolgáltató emeli az árait, azonban az Elmű és az Émász nem júliustól, hanem csak augusztustól. Az áramár-emelkedés bruttó szinten az ÁFA emelés hatását is beleértve 5.1-10.8%-os lesz.

A négy magyarországi egyetemes (lakosságot ellátó) áramszolgáltató 2009 májusában nyújtott be áremelési kérelmet - tette közzé ma délelőtt a Magyar Energia Hivatal (MEH). Ezek a kérelmek a fogyasztói szerkezetnek megfelelően különböző nagyságú (5.95% és 15.47% közötti), az ún. egyetemes szolgáltatási árakra ("energiadíj", azaz a villamos energia mint termék ára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés