Előfizetői tartalom

Összeroppanthatja a válság a US Airwayst?

Portfolio
A US Airways árfolyama jelenleg közel tartózkodik a történelmi mélyponthoz, amely sok befektetőben felvetheti a kérdést, hogy érdemes-e most beszállni. A légitársaságok helyzete nem könnyű, a globális recesszió következtében ugyanis hanyatlik a kereslet, eközben az olaj árfolyama emelkedik és az új típusú influenza terjedése tovább csökkenti a repülési kedvet.

Bajban a légitársaságok. A márciusi 2 dollár körüli történelmi minimumhoz képest az elmúlt hónapokban tapasztalt részvénypiaci rally során egészen 5 dollárig emelkedett a US Airways árfolyama, mára azonban 3 dollár közelébe korrigált vissza. Az árfolyamesésben az is szerepet játszott, hogy részvényeket és átváltható kötvényeket bocsátott ki májusban a cég több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés