Előfizetői tartalom

Küszöbön az ingyentelefon! - Megállíthatatlanul terjed

Portfolio
Négy hónapja sorozatosan csökken a magyar mobilpiacon a SIM kártyák száma, április végén már csaknem 3%-kal volt kevesebb ügyfele a T-Mobile-Pannon-Vodafone hármasnak, mint 2008. december 31-én. A magyar mobilcégek menedzsereit ennek ellenére egyelőre nem aggasztja túlzottan a válság. Lehet, hogy hamarosan nem is a gazdasági helyzet miatt kell aggódniuk, a Skype közelgő tőzsdei bevezetésével ugyanis új, minden eddiginél vérmesebb versenytárssal találhatják szembe magukat. Az "ingyentelefon" diadalmenete a negyedik generációs hálózatok kiépítésével még fényesebb lehet, választ pedig talán a pótdíjak kivetése, vagy a saját VoIP szolgáltatás beindítása adhat.

A hazai állapotok. "A magyar mobilpiacon soha nem volt még olyan jelentős az ügyfélszám csökkenése, mint az utóbbi hónapban. A válság tehát egyértelműen megérkezett, ami abból is jól látszik, hogy a történelem folyamán először csökkent három egymást követő hónapban a piac mérete" - írtuk április közepén megjelent mobilpiaci elemzésünkben. Azóta sok minden történt:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés