Előfizetői tartalom

E.On-kormány ügylet: mi van a csomagban?

Portfolio
Oláh Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára a mai kormányülést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy az E.On Földgáz Tradere vonatkozó elővásárlási jog addig áll fenn, amíg az E.On szerződése fennáll a Panrusgázzal, ezt követően pedig újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek annak érdekében, hogy az elővásárlási jogot a kormányzat meghosszabbítsa.

Az államtitkár elmondta, hogy a hatósági ármeghatározást a kormányzat nem kívánja kitolni július 1. utánra. Az E.On kompenzációja miatt július 1.-től nem emelkedik a gáz nettó ára, később azonban igen, ez a díj beépül majd a gázárba. Az E.On által felhalmozott összeg 60 mrd Ft-ban került meghatározásra, ezt jövő év végéig kívánja kompenzálni a kormányzat. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés