Előfizetői tartalom

2%-os emelkedés Ázsiában

Portfolio
Emelkedés bontakozott ki ma reggel az ázsiai börzéken, az irányadó indexek 2-3%-kal erődösödtek, miután az olaj és a fémek árfolyamának szárnyalása felfelé segítette a nyersanyagszektort. A pozitív hangulathoz hozzájárult az is, hogy az ausztrál fogyasztói bizalmi index 22 éve a legnagyobb mértékben emelkedett, amely a globális recesszió enyhülésére utalhat.

Az amerikai indexek kismértékű emelkedéssel fejezték be a tegnapi napot, viszont az ázsiai börzék felfelé vették az irányt a ma reggeli kereskedés során. A nyersanyagszektor segítette felfelé elsősorban a távol-keleti piacokat azt követően, hogy az olaj árfolyama 70 dollár felett zárt.A Mitsubishi Corp., amely profitjának fele nyersanyagok kereskedelméből származik, 5.8%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés