Előfizetői tartalom

Nap végi hajrá - majdnem meglett a plusz

Portfolio
Meglehetősen csendes kereskedés jellemezte ma a mind a nyugat-európai, mind a régiós részvénypiacokat, a nap eleji gyors esés után az indexek oldalazásba kezdtek, várva az amerikai iránymutatást. Miután a tengerentúlról ma nem érkeztek piacmozgató hírek és újabb makroadatok, az állóvíz a zárásig kitartott, lényegében megmaradtak a kezdeti mínuszok. Ezalól kivételt képez a BUX, a hazai parketten a zárás előtt egy jelentősebb felhúzást láthattunk, melynek hatására az index a csökkenés nagy részét ledolgozta, és 0.3%-os mínuszával a legjobban teljesítő régiós részvényindex volt. A sor másik végén az orosz piac állt, az RTS 4.6%-kal értékelődött le.

Megtorpantak a részvénypiacok a jóideje tartó emelkedés után, Nyugat-Európához hasonlóan a régió is eladói nyomá alá került. Mindez egy kisebb korekciónak is felfogható, azonban a pénteki amerikai események - pontosabban hogy a piacok a magasan várt feletti makroadatra sem tudtak emelkedni - arra is utalhatnak, hogy a recesszióból való gyors kilábalásba vetett hit megtörni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés