Előfizetői tartalom

Micsoda felhúzás! - Mi történt az amerikai piacokon?

Portfolio
Az amerikai részvénypiacok nap közben mutatott teljesítménye beleilleszkedett a globális részvénypiacok hétfői kereskedésébe, mivel a nyitást követően európai társaikhoz hasonlóan 1%-ot meghaladó veszteséget szenvedtek. Zárás előtt viszont pozitív fordulat bontakozott ki: a kereskedés utolsó fél órájában látványos emelkedésbe kedztek az indexek, a Dow Jones mutatónak sikerült is a pénteki záróértékéig visszakapaszkodnia.

22:03: A DJIA mutatója pénteki zárószintje felett egy ponttal fejezte be a hétfői napot: 8764 ponton zárt, miközben az S&P 500 index 0.1%-ot veszített értékéből, a Nasdaq indexe pedig 0.4%-ot. A pozitív részvénypiaci fordulatot a Bloomberg tudósítása szerint a Nobel-díjas Paul Krugman mai kijelentése hozta el. A közgazdász szerint az USA gazdasága szeptemberben kilábalhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés