Előfizetői tartalom

Rázósabb lehet az amerikai felépülés útja - bekanyarodtak az indexek

Portfolio
Az európai tőzsdék szerdai teljesítményének és az amerikai határidős indexek mozgásának megfelelően az egész szerdai kereskedésben a negatív tartományban tartózkodtak a vezető részvényindexek, és a zárás előtti felhúzás sem volt elég a pluszos záráshoz. A befektetőket a mai kereskedésben leginkább a makrogazdasági adatok tartották izgalomban, amelyek közül az ADP munkaerőpiaci jelentésből inkább negatív következtetéseket vontak le, és az ipari rendelésállomány, valamint az ISM beszerzési menedzser index értéke is elmaradt az elemzői konszenzustól.

Eddig úgy tűnik, hogy a szerdai kereskedésben megszakad az elmúlt négy napban tapasztalt folyamatos részvénypiaci emelkedés az USA-ban. A romló befektetői hangulat a friss makroadatok által generált csalódottsággal magyarázható: egyre többen tartanak ugyanis attól, hogy a gyenge munkaerőpiaci adatok és az emelkedő hitelkamatok lassíthatják az amerikai fellendülést. 22:02:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés