Előfizetői tartalom

Green Capital: nem fenntartható a hazai villamosenergia-rendszer

Portfolio
A Green Capital független környezetpolitikai kutatóműhely sajtóbeszélgetésen mutatta be legújabb, A magyar energiaszektor villamosenergia-termelésének életciklus- és "carbon footprint" elemzése című tanulmányát. Az egyes villamosáram-termelésre szolgáló energiaforrások és technológiák környezeti hatásait összehasonlító kutatás megállapítása szerint Magyarország villamosenergia-termelésének jelenlegi felépítése és az ahhoz kapcsolódó fogyasztás hosszú távon nem fenntartható. Az elemzés által feldolgozott környezeti szempontok szerint a villamos energia előállításának hazánkban legkedvezőbb, leginkább fenntartható módja a megújuló energiák használata mellett az atomenergia felhasználása.

Elkészült a Green Capital "A magyar energiaszektor villamosenergia-termelésének életciklus- és "carbon footprint" elemzése" című tanulmánya, mely azt mondja ki, hogy a nagyfokú energiafüggőség, a fosszilis energiahordozók, a szén, az olaj, a földgáz felhasználásának igen magas aránya, azok jelentős környezeti, így a globális klímaváltozásra gyakorolt hatása miatt a magyarországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés