Előfizetői tartalom

Kerüljük a ciklikus részvényeket! (Nomura)

Portfolio
Az elmúlt hónapok során a vállalati profitokra vonatkozó várakozások jóval gyorsabban zuhantak, mint a korábbi recessziós időszakokban, de ez a gazdasági környezettel teljes mértékben indokolható. A Nomura stratégája szerint Európában és Amerikában kerülni kell a ciklikus részvényeket, miután az elmúlt hónapokban masszívan felülteljesítették a szélesebb körű piacokat, az ázsiai tőzsdéken viszont érdemes növelni kitettségünket a ciklikus részvényekben, ugyanis jelentős diszkonttal forognak a defenzív papírokhoz képest.

Európa: már eleget estek a profitvárakozások?. A korábbi válságok során megszokottnál jóval gyorsabban hanyatlanak most a vállalati profitvárakozások, ez azonban megfelel a piaci környezet változásainak. Az első negyedéves eredményszámok a konszenzusnál jobban alakultak, 3.5%-kal múlták felül az elemzői várakozásokat. Bár 42%-kal maradnak el az előző év azonos időszakának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés