Előfizetői tartalom

Csak az ügyfél veszthet? Jogorvoslat a gyilkos devizaügylet után

Portfolio
Sokakat megtépázott a gazdasági válság tőkepiaci hatása. 50-70-80%, sőt a 100%, vagy az azt meghaladó veszteségek sem voltak ritkák a közelmúltban. A pénzügyi rendszer túlfűtöttsége nem utolsó sorban az átláthatatlanná alakított szintetikus befektetési termékek következtében alakult ki. A széles közvélemény abban a hitben él, hogy a magas strukturáltsággal bíró termékek elsősorban az angolszász piacokon domináltak. Ez így is igaz, azonban bizonyos volumenben hazánkban is értékesítettek a pénzügyi szolgáltatók magánszemélyek számára olyan termékeket, melyek komoly jogi aggályokat vetnek fel, elsősorban az értékesítés módját és a kapcsolódó információközlést illetően. A közelmúltban a Figyelő közölt részletesebb írást ezen ügyekről. Az alábbiakban a Portfolio.hu Dr. Zalán Gábor, pénzügyi területre szakosodott ügyvéddel azt járja körül, hogy milyen jogorvoslati lehetőséggel bírnak azok, akik "egy nem teljesen korrekt" ügylet keretében akár 50-100 millió forintokat buktak.

Portfolio.hu: Értelemszerűen sokan támadják a hatalmas veszteségek miatt a pénzügyi szolgáltatókat. Olyanok is a szolgáltatókat hibáztatják, akik szimplán rossz döntést hoztak egy kedvezőtlen piaci helyzetben. Jogi szempontból van-e olyan ügylet, ahol a pénzügyi szolgáltató, bank, vagy brókercég felelőssége megállapítható? Dr. Zalán Gábor: A döntés felelőssége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés