Előfizetői tartalom

USA: hamar visszatért a vételi kedv

Portfolio
A kedvezőtlen munkaerő-piaci adat ellenére a Dow 0.5 százalékos, míg az S&P 1 százalékos emelkedéssel zárt, hiszen a Wal-Mart és a Kohl’s kiskereskedelmi lánc negyedéves gyorsjelentése a várakozásoknak megfelelő volt, sőt utóbbi vállalat profitja kisebb mértékben esett vissza, mint a konszenzus. Ez arra enged következtetni, hogy a rossz kiskereskedelmi adatok ellenére stabilizálódhat a fogyasztás, ami az amerikai GDP kétharmadát teszi ki, és nélküle elképzelhetetlen lenne a gazdaság kilábalása a recesszióból. A hangulat jelenleg is pozitív, az amerikai futuresek mellett az ázsiai tőzsdék is emelkedést mutatnak.

Bár igazán fontos makroadatok nem érkeztek tegnap az USA-ból, a várt alatti munkanélküliségi statisztika a jelenlegi bizonytalan hangulatban könnyen elszomoríthatta volna a befektetőket. Szerencsére nem így történt, az amerikai tőzsdék a pozitív tartományban nyitottak és kisebb megtorpanásoktól eltekintve folyamatos emelkedést produkáltak. Mindeközben továbbra is érkeznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés