Előfizetői tartalom

USA: fényes győzelmet arattak a bikák

Portfolio
A bankszektor 75 milliárd dolláros pótlólagos tőkeigénye mellett a több, mint félmillió munkahely megszűnéséről számot adó áprilisi munkaerőpiaci jelentés sem tudta eltántorítani a befektetőket a vásárlástól, akik töretlenül hiszik, hogy az amerikai gazdaság túlvan a mélyponton és a stabilizálódás útjára lépett. Mindezek hatására a vezető részvényindexek jelentősebb emelkedéssel zárták heti utolsó kereskedési napjukat, a Dow 2, a Nasdaq 1.3, a szélesebb piacot lefedő S&P 500 pedig 2.4%-ot erősödött. Az utóbbi ezzel 920 pont fölé került, így több mint 40%-kal van a tavaly novemberi mélypontok felett. A pálmát ezúttal is a bankszektor vitte, a stressz tesztek eredményeiből ugyanis a befektetők arra következtetnek, hogy az ágazat már túlvan a nehezén. A hangulat azóta kissé megromlott, a Dow futures 50 pontos mínuszban tartózkodik, Ázsia pedig felemás elmozdulást mutat ma reggel.

Optimista hangulatban telt a hét utolsó kereskedési napja is az USA-ban, a medvepiaci rali folytatódásához a várt feletti munkaerőpiaci adatok adták meg a lendületet. A munkaügyi minisztérium áprilisi munkaerőpiaci jelentése szerint 539 ezer munkahely szűnt meg az USA-ban. A Bloomberg által megkérdezett elemzők 600 ezer új munkanélkülivel számoltak, így a friss adat pozitív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés