Előfizetői tartalom

Az eddigi legnagyobb magyarországi áfa-csalás ügyében nyomoznak

Portfolio
Az eddigi legnagyobb áfacsalás ügyében nyomoznak Magyarországon teljes hírzárlat mellett. A gyanú szerint fiktív szállítmányok után igényeltek vissza áfát összesen tízmilliárd forint értékben. Az ügybe az OTP egyik leánycége, az OTP Trade is belekeveredett: az APEH-nek is benyújtott számlák után megelőlegezték a cégeknek a visszavárt áfát - írja a HVG.

Három magyarországi cég - a Denider, a Globál Impex és a Va-Mix - szlovákiai, németországi és román vállalkozásoknak szállított papíron különféle árukat, például kristálycukrot, mp3-lejátszót, dvd-lejátszót, számítógépeket. Ezeket a szállítmányokat papíron át is vették, ellenértéküket átutalták - olvasható a HVG eheti számában. A szállítmányok azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés