Előfizetői tartalom

Nem múlt el a jókedv az USA-ban

Portfolio
Emelkedéssel zárták pénteki kereskedési napjukat a vezető amerikai részvényindexek, a Dow 1.5, az S&P 1.7, a Nasdaq pedig 2.6%-kal értékelődött fel. A hangulatot elsősorban a vállalati gyorsjelentések mozgatták, melyek többségében jobbak lettek a vártnál. A nap folyamán az amerikai bankok stressz tesztjével kapcsolatban nyilvánosságra kerültek információk, de csak pillanatnyi megingást okoztak a részvénypiacokon. A jókedv mostanra igencsak alábbhagyott, a Dow futures 120 pontos mínuszban tartózkodik és Ázsia is csökkenést mutat ma reggel.

Mind vállalati gyorsjelentések, mind makroadatok szempontjából meglehetősen mozgalmas volt a hét utolsó kereskedési napja a tengerentúlon. Bár a makrogazdasági statisztikák arra utalnak, hogy a gazdaság lejtmenete nem állt meg, ugyanakkor mind a tartós cikkek márciusi rendelésállománya, mint a lakáspiaci adatok pozitív meglepetést okoztak. Márciusban 0.8 százalékkal csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés