Előfizetői tartalom

Nem komolyak a tünetek: enyhe mínusszal megúszta a BUX

Portfolio
A nap folyamán végig eladói nyomás alatt álltak a tőzsdék Európában és a régióban egyaránt, a piaci szereplőket jelenleg az aggasztja, hogy a Mexikóban kitört sertésinfluenza miatt megnövekedtek a kockázatok egy esetleges világméretű, halálos járvánnyal kapcsolatban, amely lassíthatja a gazdaság felépülését a globális recesszióból. Mindezek hatására a befektetők a profitrealizálás mellett döntöttek, komoly mínuszok azonban így sem születtek, egyedül az orosz tőzsde produkált egy nagyobb, 3.4%-os esést. A BUX 0.5%-kal került lejjebb a mai kereskedésben az elmúlt hónapok átlagától elmaradó, 14.9 milliárd forintos forgalom mellett.

Megállóhoz érkeztek a részvénypiacok a hét első kereskedési napján, az okot ezúttal a Mexikóban kitört sertésinfluenza jelentette. Emiatt ugyanis megnövekedtek a kockázatok egy esetleges világméretű, halálos járvánnyal kapcsolatban, amely lassíthatja a gazdaság felépülését a globális recesszióból. Mindezek hatására az elmúlt napokban látott optimizmus gyorsan elillant...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés