Előfizetői tartalom

A töredékére esett az amerikai olajóriás profitja

Portfolio
Az elemzői konszenzusnál magasabb profitról számolt be a ConocoPhilips percekkel ezelőtt közzétett első negyedéves gyorsjelentésében. Az olajtársaság egy részvényre jutó nyeresége 0.56 dollárra rúgott, amely jelentős csökkenés a 2008 első negyedévben elért 2.62 dollárhoz képest, ugyanakkor felülmúlta a 0.42 dolláros prognózisokat. A vállalat papírjai 4.4%-os pluszba lendültek a nyitás előtti kereskedésben.

Közel 80%-kal esett az első negyedévben a ConocoPhilips nettó profitja, miután az olaj árfolyama, amely egy évvel ezelőtt még magasan 100 dollár felett járt, mára 50 dollár közelébe kúszott vissza. Azonban így is az elemzői konszenzust felülmúló eredményeket ért el a cég az év első három hónapjában: a társaság egy részvényre jutó nyeresége 0.56 dollárra rúgott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés