Előfizetői tartalom

Hajrázott a végén Amerika

Portfolio
Mind a makroadatok szempontjából, mind vállalati fronton mozgalmasnak bizonyult a tegnapi nap az USA-ban, ugyanis a gyorsjelentési szezon kellős közepén járunk. Ennek ellenére napközben meglehetősen nyugodt volt a hangulat az amerikai börzéken, a zárás előtti percekben azonban szárnyalásba kezdtek az indexek, a Dow végül 1.4%-os pluszban, 8,000 pont felett zárta a kereskedést, míg az S&P 1.3, a Nasdaq pedig 0.1%-kal került feljebb. A hangulat jelenleg enyhén negatív, a Dow futures 30 pontos csökkenést mutat, Ázsia azonban a tegnapi amerikai emelkedést lereagálva mérsékelt pluszban készül zárni.

Makroadatok és vállalati hírek tekintetében egyaránt mozgalmas volt a tegnapi nap a tengerentúlon, ennek ellenére a kereskedés a nap nagy részében meglehetősen nyugodt volt. A deflációs kockázatokat erősítették a tegnap közzétett amerikai inflációs adatok, az élelmiszerekért átlagosan 0.1, az energiáért pedig 3 százalékkal kellett kevesebbet fizetni, mint egy hónappal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés