Előfizetői tartalom

Pofára estek az áramrészvényesek - Bosszút állnak a németek?

Portfolio
Két információt lehet kihámozni az ELMÛ és az ÉMÁSZ közgyűlési előterjesztéseiből: az egyik, hogy a negyedik negyedévben úgy tűnik veszteségesek voltak, a másik pedig, hogy mindkét cég igen szűkmarkúan bánt az osztalékfizetéssel. Nincs kizárva, hogy a német többségi tulajdonosok az MVM orra alá próbálnak borsot törni, az viszont csaknem biztos, hogy mindezt a tőzsde egy komolyabb árfolyameséssel díjazza majd.

A két magyar tőzsdei áramszolgáltató, az ELMÛ és az ÉMÁSZ eddig sem volt a transzparencia mintaképe és úgy tűnik nem is kívánnak azzá válni. Az még hagyján, hogy a törvényi lehetőségekkel élve a mai napig nem publikáltak gyorsjelentést a tavalyi negyedik negyedévükről, de még a közgyűlési előterjesztésekben sem fedték fel a 2008-as eredményeiket. "Az igazgatóság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés