Előfizetői tartalom

Mi lesz veletek részvéNYEKK?

Portfolio
A március eleji 6,540 pont körüli lokális minimumszintektől az amerikai Dow Jones index már 23%-kal korrigált felfele, magával húzva a világ összes többi tőzsdéjét. A hangulat nagyon nyomott volt, az emelkedés már kijárt a befektetőknek, persze rögtön hozzá is kell tenni, hogy az nem a makro fundamentumok érdemi javulása miatt következett be. Márpedig amíg a gazdaság állapotáról tükröt tartó adatok nem mutatnak érdemi fordulatot, a részvénypiacon az emelkedés vélhetően csak hangulat által vezérelt lehet. Ilyen tekintetben jelenleg is mindössze egy medvepiaci ralit láthatunk, melyen nem változtat az sem, hogy az emelkedés mértéke tetemesebbnek mondható 22.5%-os. Az elmúlt 100 évben többször is előfordult ugyanis még ennél jelentősen nagyobb, akár 60% körüli felhúzás is, melyet további zuhanás követett.

A részvénypiacokon várható folyamatokat az előttünk álló időszakban is nagyban az amerikai tőzsde teljesítménye fogja meghatározni, melynek további emelkedését illetően Soros György is negatív véleményre helyezkedett. Szerinte egy egyszerű medvepiaci ralit láthatunk, hiszen amíg a gazdasági mutatókban nem történik érdemi javulás (márpedig jelenleg ilyenről szó sincs)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés