Előfizetői tartalom

Synergon: mindent elvisz a pénzügyi sor?

Portfolio
A Synergon bár a társaság bejelentése szerint több mint 100 millió forint feletti üzemi profitot érhetett el az idei első negyedév során, számításaink szerint a pénzügyi tételek ezt a többletet akár teljes egészében is elvihették. A határidős pozíciókon elszenvedett nem realizált veszteség mellett ugyanis a forint további gyengülése miatt árfolyamveszteség keletkezhetett, melyek negatív hatásait csak kismértékben ellensúlyozhatták a pénzeszközök utáni kamatbevételek.

Bár a részvénypiaci környezet márciusban sokat javult, ez mégsem volt elég ahhoz, hogy a Synergon árfolyama az év elején elszenvedett veszteségeit ledolgozza. Ez azért igen fontos a társaság esetében, mert 610,000 darab saját részvényre vonatkozó 2009. júniusi vételi határidős pozícióval rendelkezik. Az ezeken elszenvedett nem realizált nyereségek vagy veszteségek pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés