Előfizetői tartalom

Kína volt a sztár a negyedévben

Portfolio
Az első negyedévben tovább éreztette hatásait a válság és a tőzsdéken is lejtmenettel indult 2009, márciusban azonban kibontakozott egy erőteljes részvénypiaci rally, amely mérsékelte a leértékelődést. A fejlett piaci indexek mindegyike 10% körüli eséssel zárta az év első három hónapját, a negyedév sztárja pedig a kínai és az orosz börze volt. Az RTS ugyanis közel 10%-os, a Shanghai Composite pedig 30%-os erősödést tudott felmutatni.

USA: elszabadult a bika márciusban. A negyedév elején még a napvilágot látó negyedik negyedéves makroadatok borzolták a kedélyeket, amely az első olyan teljes negyedév volt, amikor a válság teljes erővel lesújtott. Márciusban azonban szárnyalásba kezdtek a részvényindexek a globális tőzsdéken, így a fejlett piacokon 10% körüli lejtmenet lett a vége. Ezzel együtt az S&P...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés