Előfizetői tartalom

Hernádi: szinte kizárt, hogy orosz kézbe kerül a MOL

Portfolio
Elvi lehetősége van csupán, hogy az orosz Surgutneftegas átveszi a MOL irányítását, a jelenleg érvényes alapszabályban rögzített 10 százalékos szavazati korlátozás azonban szinte kizárja ezt - mondta a cég elnök-vezérigazgatója a parlament külügyi bizottságának rendkívüli ülését követően az Inforádió beszámolója szerint. Hernádi Zsolt kiemelte: az orosz társaság nem tekinthető stratégiai befektetőnek.

Nem tekinthető stratégiai befektetőnek az orosz Szurgutnyeftegaz, amely hétfőn vett 21,2 százalékos részesedését a MOL-ban - mondta az InfoRádiónak a magyar olajipari cég elnök-vezérigazgatója. Hernádi Zsolt közölte, korábban nem volt olyan kapcsolat az orosz társasággal, ami megalapozta volna az ügyletet, és nem tárgyaltak arról, hogy bármilyen komolyabb részesedést szerezne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés