Előfizetői tartalom

A fekete arany brutálisat emelkedett

Portfolio
Hétfőn minden különösebb probléma nélkül esett az olaj árfolyama az 50 dolláros kulcsszintek alá, a mai nap viszont vissza sikerült kapaszkodnia, az elmúlt egy hónapban pedig összességében 11 százalékos emelkedést hozott össze a fekete arany. Az elemzők szerint az olaj árfolyamának mozgását most sokkal inkább a részvény- és devizapiaci események, mintsem a fundamentumok irányítják, miközben mindenki azt találgatja, hogy mit kezd a piac a kulcsszinttel.

A Crude típusú olaj árfolyamának kezdeti lendülete csak részben tudott megtörni a nap folyamán, az 50 dolláros szintek tesztelése után ugynais a 47.7 dolláros szinteket is megjárva 49.66 dolláron állapodott meg a hordónkénti árfolyam (2.3 százalékos emelkedés). A tegnapi napon majdnem 4 dollárt zuhant az olaj májusi határidős árfolyama, a General Motors és a Chrysler körüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés