Előfizetői tartalom

Ki örülhet a forintgyengülésnek?

Portfolio
Az elmúlt hetek során a forint újabb és újabb történelmi mélypontokra gyengült az euróval szemben, amely a vállalatok eredményeit több csatornán keresztül is befolyásolja: egyrészt a működés, másrészt a hitelek szintjén. Az alábbiakban áttekintjük, hogy hogyan hat a vállalatok eredménykimutatására, mérlegére és pénzáramlásaira a forint gyengülése és hogy mit tehetnek a cégek a devizaárfolyam kockázatok csökkentése érdekében.

Hogyan hat a forintgyengülés?. Piaci környezet Az elmúlt hónapok folyamán a forint jelentősen gyengült a főbb fejlett piaci devizákkal szemben. A devizaárfolyam változása jelentős hatással lehet az egyes cégek eredményességére, így érdemesnek tartjuk áttekinteni, hogy pontosan milyen csatornákon keresztül és hogyan hat a vállalatokra.Milyen vállalatokra hatnak a devizaárfolyam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés