Előfizetői tartalom

Víz alá nyomták Amerikát

Portfolio
Pesszimista hangulatban telt a kereskedés pénteken az amerikai tőzsdéken, a vezető részvényindexek közül a Dow 1.7, a szélesebb piacot lefedő S&P 500 2, a Nasdaq pedig 1.8%-kal értékelődött le. A nap vesztese a pénzügyi szektor lett, miután a Szövetségi Betétbiztosítási Alap újabb bankcsődöket jelentett be. Mindemellett a General Electric-kel kapcsolatban napvilágot látott kedvezőtlen hírek is nehezékként funkcionáltak a tőzsdéken. A hangulat azóta látványosan javult, a Dow futures már 130 pontos puszban tartózkodik és Ázsia is emelkedésel készül zárni. A jókedv elsősorban azzal magyarázható, hogy a hétvégén információk láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a hét elején elfogadásra kerülhet az a tervezet, mely arról szól, hogy hogyan szabadítanák meg a pénzintézeteket elértéktelenedett eszközeiktől.

A kezdeti, rövid ideig tartó emelkedés után lejtmenetbe kapcsolatak a vezető amerikai részvényindexek, és egy fokozatos leértékelődés eredményeként jelentősebb mínuszban zárták a kereskedést. A mai mínuszok ellenére a hét során összességében emelkedést jeleztek az indexek, ami azért is üdvözlendő mert, ezzel sor került végre arra, amire 2008 májusa óta egyszer sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés