Előfizetői tartalom

Ebből még nagy baj lehet - Megint huncutkodnak az oroszok

Portfolio
Egy újabb, a Jukosz-ügyhöz és a TNK BP botrányhoz hasonló megdöbbentő történet látszik kibontakozni az orosz részvénypiacon, az Altimo nevű pénzügyi befektető ugyanis úgy tűnik, hogy egy szibériai bíróság végzésével kiszorítja a Telenor-t a 30%-os Vimpelcom részesedéséből. Az ügynek elemzők szerint katasztrofális hatása lehet az orosz részvénypiac megítéléséra.

A norvég távközlési óriás, a Telenor bejelentette, hogy a 30%-os tulajdonában lévő Vimpelcom egy másik orosz kisrészvényesével (Fairmex) folytatott jogvitában egy orosz bíróság 1.7 milliárd dolláros kártérítés kifizetésére kötelezte és ezzel egyidejűleg zároltatta a 30%-os részesedést megtestesítő Vimpelcom részvényeit. Az ügy egy nagyon hosszú és szövevényes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés