Előfizetői tartalom

Feltápászkodott romjaiból Amerika

Portfolio
Az elmúlt napok eséseit követően tegnap némi visszarendeződés mutatkozott az amerikai tőzsdéken, az indexek 3% feletti pluszban zártak. A piacok a FED elnök, Ben Bernanke szenátusi beszédéből merítettek erőt, melyben a bankmentő csomag újabb részleteiről is beszámolt. A jókedvet a tegnap közzétett makroadatok sem tudták elrontani, pedig az ingatlanpiaci és a fogyasztói bizalmi statisztikák is negatív meglepetést okoztak. A hangulat azóta kissé megromlott, az amerikai futuresek enyhe csökkenést mutatnak, Ázsia azonban a tegnapi tengerentúli szárnyalásra reagálva pluszban tartózkodik.

Tegnap több makroadat is napvilágot látott a tengerentrúlon, s annak ellenére, hogy negatív meglepetést okoztak, a hangulatot szerencsére nem tudták elrontani. Az S&P Case-Shiller ingatlanpiaci árindex szerint decemberben átlagosan 18.5 százalékkal értek kevesebbet a lakások a 20 legnagyobb amerikai városban, mint egy évvel korábban. Az elemzők -18.1 százalék körüli értékre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés