Előfizetői tartalom

Bezzeg az arany!

Portfolio
Ismét a pesszimizmus lett úrrá tegnap az amerikai részvénypiacokon, és az így kialakult kockázatkerülés az olaj piacán is éreztette hatását. A fekete arany árfolyama 4.4%-kal esett, miközben a nemesfém mindösszesen csak 0.3%-kal csökkent. Nem szabad elfeledni, hogy az arany piaca az elmúlt időszak nagy esései közepette is hű maradt a biztonságos eszköz jelzőhöz, az 1,000 dolláros szinteknél áll az árfolyam.

Az olaj piacán továbbra is a recesszió hatásai érződnek, az árfolyam érdemben emelkedni már nem tud a jelenlegi szintekről. A keresleti oldal ugyanis gyenge, a kínálati oldal ehhez simulásához pedig még időre van szükség. A Bloomberg által megkérdezett John Kilduff, az MF Global elnöke szerint az olaj piaca a 40 dolláros árfolyam mellett van egyensúlyban. Amíg a gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés