Előfizetői tartalom

Hiába nő a profit, zuhan az árfolyam

Portfolio
18 százalékkal nőtt a cseh Komercni Banka AS profitja 2008-ban - derül ki a hitelintézet szerdán közreadott eredményeiből. A francia Societe Generale SA tulajdonában lévő bank első három negyedéves teljesítményének köszönheti ezt a eredményt, az utolsó negyedévben már növekvő céltartalékokkal kellett reagálnia a válság miatt növekvő rossz hitel állományra. A kedvező eredmény ellenére meredeken zuhan a bank papírjainak árfolyama.

A 13.2 milliárd koronás (569 millió dollárnak megfelelő) nettó eredmény összhangban áll az elemzői várakozásokkal. A hitelintézet nettó kamatbevétele 13%-kal emelkedett, és 21.3 milliárd korona lett. A bank részvényei több mint 10%-ot estek a délelőtt folyamán, ám ez nem a ma közreadott eredmények miatt alakult így, Jiri Stanik,a Wood & Co. elemzője szerint a pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés