Előfizetői tartalom

Héthónapos csúcson az arany, mindenki be van rezelve

Portfolio
A fejlett piacokkal kapcsolatos aggodalmak növekedése az arany határidős árfolyamát tavaly júliusi szintekre, 970 dollárra repítette, hiszen a befektetők körében hagyományosan az arany testesíti meg a végső menedéket. A kockázatkerülés emelkedését erősíti meg a zöldhasú erősödése, valamint a vezető tőzsdeindexek újabb és újabb zuhanásai.

Újra a recessziós félelmek kerültek előtérbe a világ tőzsdéin, a befektetők pedig az ideges hangulatban a biztonságos menedéknek tekinthető aranyba menekültek. Az arany februári határidős árfolyama 3.1 százalékot emelkedve 970.3 dolláron állapodott meg, ami hét hónapos csúcsnak felel meg. A befektetők kockázatkerülését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy például a dollár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés