Előfizetői tartalom

További 1,400 milliárd dollár kellene az amerikai pénzügyi szektornak

Portfolio
Tavaly még 1,000-2,000 milliárd dolláros veszteséget jósolt Nouriel Roubini a válság miatt az amerikai pénzügyi szektorban, azonban a közgazdász professzor már akkor figyelmeztetett, hogy amennyiben hosszan elhúzódik a recesszió, ennél nagyobb veszteségekre is felkészülhetünk. Mostanra az amerikai bankok által leírt veszteségek meghaladták az 1,000 milliárd dollárt, és már az IMF és a Goldman Sachs is úgy véli, hogy a leírások elérhetik a 2,000 milliárdot is.

Tavaly még 1,000-2,000 milliárd dolláros veszteséget jósolt Nouriel Roubini az amerikai pénzügyi szektorban, azonban a közgazdász professzor már akkor figyelmeztetett, hogy amennyiben hosszan elhúzódik a recesszió, ennél súlyosabb veszteségekre is felkészülhetünk. A bankok tőkeszerkezete leírások következtében látványosan megrongálódott, akik eközben megpróbáltak minél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés