Előfizetői tartalom

Nomura: itt a fordulat, most kell venni!

Portfolio
A Nomura elemzői szerint jelenleg több tényező is optimizmussal töltheti el azon befektetőket, akik a fordulatra várnak. A profitvárakozások lefelé módosulásának üteme lassulni kezdett, amely azért különösen pozitív, mert a múltban is gyakran trendfordulót jelzett. A folyamatokból leginkább a fejlődő piacok profitálhatnak, így a Nomura elemzői jelenleg felülsúlyozásra ajánlják a régiót. A befektetési bank stratégája határozottan a ciklikus szektorok mellett foglal állást, de amennyiben a defenzív szektorok között válogatna egy befektető, abban az esetben a gyógyszergyártókat javasolja. Az elmúlt hónapok folyamán ugyanis a szektorra vonatkozó profitvárakozások emelkedtek és az értékeltség is vonzó.

Jöhet a fordulat?. Optimizmussal töltheti el a fordulatra váró befektetőket néhány tényező jelenleg, ugyanis a vállalati profitvárakozások zuhanásának dinamikája lassulni kezdett. A korábbi medve piacok esetén gyakran fordulópontnak bizonyult az, amikor a várakozások lefelé módosításának üteme kevésbé meredek zuhanást jelzett és a Nomura elemzői szerint jelenleg itt tartunk.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés