Előfizetői tartalom

Már az alkohol sem csúszik úgy, mint rég

Sándor Dávid
A válság hatásai ellen teljes mértékben a Zwack sem tud tenni, nem lehet szembeszélben is hasítani előre. Legalábbis röviden így foglalható össze a társaság negyedik negyedéves gyorsjelentése és az abban megfogalmazott idei évre vonatkozó menedzsment várakozások. A forgalmi adatok ugyanis már visszaesést mutattak a negyedik negyedben és a menedzsment várakozásai szerint a volumen kockázatok 2009-ben is jellemzők maradhatnak. A gyorsjelentés főbb pontjai: - bevételi szinten 5%-os visszaesés a bázishoz képest, bár emiatt még nem a fogyasztási aktivitás csökkenése a felelős, - az export 6%-kal csökkent a bázishoz képest, - a saját márkás termékek hazai értékesítésein belül a kiemelt fontosságú prémium szegmens bevételei a pénzügyi év első 3 negyedében csak stagnáltak, - pénzügyi sorokon besegített a nagy készpénzállomány, így adózás előtti szinten 0.5%-os növekedés, - a menedzsment megerősítette az idei 3.885 milliárdos adózás előtti eredménytervét.

Bevételi oldalon majd jöhet nyomás. A Zwack pénzügyi éve április 1-től március 31-ig tart, így a társaság mai gyorsjelentése a harmadik pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban az egyes negyedévek alatt a naptári (azaz 2008 negyedik) negyedéveket értjük. A társaság a 2006-os negyedik negyedév során tette közzé először gyorsjelentését a megváltozott IFRS...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés