Előfizetői tartalom

Áram lesz a megrágott hamburgerből

Portfolio
Biogáz készül a McDonald’s éttermekben keletkező élelmiszerhulladékból és a nem értékesített selejtből. A tálcákon hagyott ételmaradékot a teljes körű szelektív hulladékkezelésnek köszönhetően hasznosítja újra a vállalat. A budapesti és környékbeli éttermektől éves szinten 117 tonnányi élelmiszerhulladékot vesz át az arra jogosult begyűjtő cég, a Biofilter Kft. Az ételmaradékot előkezelést követően a Fővárosi Csatornázási Művek Soroksári úti biogáz-telepére szállítják, ahol környezetbarát energiaként, biogázként hasznosítják.

A fenntartható fejlődést szolgáló korszerű környezetvédelem és energiagazdálkodás egyik legfontosabb eleme a megújuló energiaforrások, köztük a bioenergia minél szélesebb körű felhasználása. Bár a lakossági felhasználás szempontjából elenyésző mennyiségről van szó, a környezet védelme szempontjából mégis fontos, hogy a budapesti és környékbeli McDonald’s éttermekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés