Előfizetői tartalom

Mit tesz a gyenge forint a tőzsdei cégekkel?

Portfolio
Az elmúlt hónapokban mind a dollárral, mind az euróval szemben nagyon intenzíven gyengült a forint, a kedvezőtlen tendenica ráadásul az elmúlt napokban begyorsulni látszik. Ez számos magyar tőzsdei céget is igen jelentős mértékben érint, időszerű tehát komplexen áttekinteni, hogy az egyes tőzsdei cégek profitabilitására hogyan hat a forint árfolyam változása.

Két-három oldalú hatás. Az egyes cégek deviza pozícióinak ismertetése előtt szükségesnek tartjuk kiemelni az árfolyam elmozdulások két eltérő frontját: 1., Működési szint Az árbevétel (és a működési költségek) deviza megoszlása határozza meg, illetve az ebből számszerűsíthető nettó kitettség. Előzőek mellett kiemelten fontos az üzemi eredményszint. Minél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés