Előfizetői tartalom

USA: erőtlen emelkedés a nyitás előtt

Portfolio
Egyelőre pluszban mozognak a főbb amerikai határidős indexek, azonban a hangulat meglehetősen instabil, miután a Caterpillar ma délutáni profit warningja újabb bizonyítékát adja a recesszió vállalati profitokra gyakorolt negatív hatásainak. A Dow futures 27, az S&P futures 8, a Nasdaq futures pedig 5 pontos emelkedést mutat.

A mai napon közzétette negyedéves gyorsjelentését az egyik legismertebb amerikai nehézgépgyártó, a Caterpillar és egyáltalán nem szolgált jó hírekkel: a nettó profit ugyanis 25%-kal esett vissza a bázisidőszakhoz képest, emellett a 2009-es profitvárakozását részvényenként 2.5 dollárra csökkentette a cég és 20,000 fős létszámleépítést is bejelentett. A papírok 13%-ot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés