Előfizetői tartalom

Kegyetlen elbocsátási hullámot hozott a mai nap

Portfolio
Három egyedi bejelentéssel összesen 35,000 munkahely megszűnéséről látott napvilágot ma hír az USA-ban, ami döbbenetesen nagy szám, de szokatlannak nem mondható, hisz az elmúlt fél évben nap mint nap láttak napvilágot 10,000 főnél nagyobb leépítésekről hírek. A határidős indexek mozgása alapján az amerikai piacok hamarosan mintegy 0.8%-os pluszban nyithatnak, pedig a nap korábbi óráiban még úgy tűnt, hogy lefelé mutat majd az irány.

28%-os profitcsökkenésről számolt be ma közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentésében a Caterpillar és a 2009-es profitvárakozását részvényenként 2.5 dollárra csökkentette. A cég azonban rögtön hozzá is tette, hogy ezt a profitcélt elbocsátási költségek nélkül érti, márpedig elbocsátási költségei lesznek bőven, ugyanis mindezidáig 20,000 dolgozójának elbocsátásához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés