Előfizetői tartalom

"Dupla közpénzköltés, nulla eredmény" - Van itt baj gázválság nélkül is

Portfolio
Pazarló és rendkívül káros tendenciákat lát a magyar energiapiaci szabályozásban a rendszer működését a Magyar Energia Hivatal korábbi elnökeként kívülről-belülről ismerő Kaderják Péter. A független gazdasági kutatóintézetet vezető szakember szerint a gázkrízis igen negatív tapasztalatai alapján ahol csak lehet, alternatív forrásokra kellene lecserélni a földgázfogyasztást, amihez azonban lényegesen átgondoltabb kormányzati intézkedésekre lenne szükség. A szakember ugyanakkor nem elkötelezett híve a rendkívül drága atomerőmű építésének, megfelelő kormányzati hozzáállással szerinte más alternatív utakon is sikereket érhetnénk el. A Portfolio.hu online interjújának tanulságai.

Áramért vesz a kormány szavazatot Drága áron történő szavazatvásárlásnak tartja Kaderják Péter, a Regionális Energiagazdasági Kutatóintézet vezetője az egyetemes villamosenergia-szolgáltatásra jogosultak körének kibővítését, amellyel az állam mintegy 60 milliárd forintos keresztfinanszírozást biztosít, hogy a háztartások és a költségvetés ne érzékeljen túlzott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés