Előfizetői tartalom

Új fajta bioüzemanyag jöhet Szegedről

Portfolio
Hosszú távon az energiaellátásban jelentkező problémák enyhítésére is alkalmas lehet, és új bioüzemanyag használatát teszi lehetővé az a gyakorlati technológia, melyet a Szegedi Tudományegyetem kutatói dolgoztak ki. A módszerrel ugyanis szénhidrát tartalmú értéktelen növényi hulladékokból olcsó és környezetbarát energia állítható elő.

Az elmúlt hetekben az Európát sújtó gáz- és energiaválság, az ebből fakadó környezeti károk, valamint a bioetanol előállítását meghatározó gabonaárak mindinkább szükségessé teszik az alternatív energiaforrásokra irányuló kutatások és fejlesztések előtérbe helyezését. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar és a Konzorciumi partnerei, (SZTE-TTIK érintett tanszékei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés