Előfizetői tartalom

Döbbenetes magyar sikertörténet: egy vállalkozás, amely egész Közép-Európát berepülte (interjú)

Portfolio
2008 első felében a légitársaságok a rekordokat döntögető olajár miatt néztek szembe súlyos problémákkal, az elmúlt hónapokban pedig a hitelválság elmélyülése következtében a gazdasági lassulás és a lakossági fogyasztás dinamikájának visszaesése jelent fokozott bizonytalanságot. Miközben a légitársaságok sorra jelentettek be kapacitáscsökkentéseket, a Wizz Air újabb járatokat indított és 40%-os utasforgalom növekedést ért el 2008-ban, amellyel a leggyorsabban növekvő európai légitársaságnak számít. A cég vezérigazgatójával, Váradi Józseffel beszélgettünk a tervekről, a kilátásokról és a gazdasági válság hatásairól.

P: A globális válság és a gazdasági lassulás hatására az utasforgalom dinamikájának visszaesésére lehet számítani - az utasforgalom alakulásában, vagy akár a foglalások alakulásában észrevett-e valamilyen negatív hatást a Wizz Air? V.J.: Külön kell nézni az üzlet két oldalát, az egyik az, hogy mi történik a keresleti oldallal, hogyan alakulnak a légitársaság bevételei....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés